2023 metų startas Akademijoje prasidėjo su žiemiškais orais. Sausio 7-8 dienomis Viliaus Plytinės kartodrome vyko pirmasis LKF Žiemos taurės etapas, kuriame dalyvavo ir gausus būrys komandos lenktynininkų ir Briggs įrangos entuziastų. Nuostabiu žiemišku oru pasitikės savaitgalis, pasiūlė slidžią sniego ir ledo dangą, o iki 10 laipsnių spaudęs šaltukas su saule – dar daugiau adrenalino ir entuziazmo.

Komandos sportininkai startavo Winter Hobby ir Winter Micro kategorijose, kur virė aršiausios kovos ir aštriausia konkurencija. Ir čia dažniausiai laimi tas, kuris išlaiko šaltus nervus ir spaudimą iki paskutinių metrų. Pirmaujantiems užteko tik vieno apsisukimo ir jau atsiduri rikiuotės gale, na o tada – lenktynės iš naujo. Taurės dalyviai sulaukė patarimų ir palaikymo iš didžiulę patirtį turinčių lenktynininkų Roberto Kupčiko ir Dariaus Baltramiejūno, na o dienos pabaigoje podiumu džiaugėsi šio žiemos sezono naujokai: Kristijonas Pelanis, Ginas Rimkus ir Einoras Duoba.

Sausio pabaigoje antrasis taurės etapas startuos Smalininkuose, o žiemos lenktynes uždarysime vasario pabaigoje Anykščiuose.