2022 metų pabaigoje vyko Lietuvos sportų federacijų sąjungos organizuojami Metų sporto vadybos rinkimai. Metų sporto iniciatyvai buvo nominuota ir „Baltic Karting Academy“, reikšmingas techniniam sportui įgyvendintas inovatyvus edukacinis projektas, kurio tikslas populiarinti kartingo ir automobilių sportą Lietuvoje.

Akademija mėgėjams leidžia išbandyti kartingo sportą patrauklia kaina. Projektas kartingo bendruomenę įtraukė daugiau nei 200 dalyvių (nuo penkiamečių vaikų iki subrendusių suaugusių) ir ugdo ir puoselėja šios disciplinos vertybes, sujungdamas techninį sportą visomis plotmėmis: nuo bazinių žinių apie įrangą iki jos pilno aptarnavimo, nuo pirmų metrų sportiniame karte lauko trasoje iki konkurencingų lenktynių, reikalaujančių technikos valdymo įgūdžių. Patys gabiausi projekto dalyviai turi galimybę išbandyti save ir automobilių sporte, tame tarpe prestižinėse Aurum 1006KM ar Baltijos šalių žiedinio čempionato 6 valandų ilgų distancijų lenktynėse, kur savo klasėse tapo čempionais.

Apdovanojimų vakaro metu komandos vadovai turėjo galimybę pristatyti techninio sporto discipliną ir vizijas. Dėkojame už įvertinimą ir tikimės, kad mūsų idėjos ir iniciatyvos neliks nepastebėtos ateityje.