Birželio 25 dieną Šiaulių DRMC autodrome kartingo sporto atstovai rinkosi į jau trečiąjį Baltic Karting Academy taurės etapą. Joninių savaitgalis nepašykštėjo saulėto kaitraus oro, trasa kaip niekada artėjo prie įsigumuliavimo standartų, o daugeliui teko laužyti galvas dėl tinkamų kartų nustatymų.

BRIGSS MINI besivaržantys jaunuoliai turėjo nemažai iššūkių startuodami jungtinėje kategorijoje, tad grumtis teko ne tik su tiesioginiais konkurentais, bet ir su netiesioginiais varžovais. Čia ir vėl pirmavo Gustas Radavičius tolėliau už savęs palikęs Vėja Buchincevą ir Domantą Maciulevičių.

Jungtinis JUNIOR, SENIOR ir MASTER startas nuo pat pradžių žadėjo intrigas ir nepaliaujamą kovą trasoje. Ypatingai kortas sumaišė ir lyderių rikiuotę sujaukė „slow“ lentelių stadija dėl trasoje įvykusio vieno iš kartų techninio gedimo. Čia iš užvirusios maišaties greičiausiai išstartavo ir išsikapstė JUNIOR pilotas Khalil Sodah, jį pasekė Aironas Dapkevičius, o trečioje vietoje po teisėjų sprendimų atsidūrė Emilis Bukauskas, treniruojamas Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro trenerio.

SENIOR kategorijoje podiumas didelių staigmenų nepateikė – ant pirmojo laiptelio lipo Mindaugas Vaičiūnas, antras – Aras Kvedaras, trečioji vieta – Vaidas Mičiūda. MASTER ir vėl dalinosi vietas iki paskutinio posūkio iį šį kartą greičiausias buvo Mantas Samulionis, jo niekaip nepavijo Rokas Žlabys, o trečiąjį laiptelį pavyko pasiekti Tomui Aliukevičiui.

Įspūdingus startus ir rezultatus šį savaitgalį demonstravo ir kaip niekada gausi Lietuvos kartingo čempionato KZ2 kategorija, kurioje startuoja keturi Baltic Karting Academy komandos pilotai. Po labai įnirtingos kovos trečias čia liko Justas Kasperiūnas.

Po mėnesio pertraukos Baltic Karting Academy taurė rugpjūčio 6 dieną startuos Smalininkų kartodrome.