Gegužės 23 dieną Bačiūnų kartodrome vyko antrasis Baltic Karting Academy taurės etapas, kurį ir vėl lydėjo permainingas oras, liūtys besimainančios su saule ir nuolat kintančios sąlygos trasoje.

BRIGSS MINI kategorijoje įnirtingos kovos ir prapliupęs lietus lėmė kiek netikėtus rezultatus. Pirmąją vietą iškovojo taurės naujokas Domantas Maciulevičius, antras liko Gustas Radavičius, o ant trečiojo podiumo laiptuko lipo pirmosiose sportinio kartingo varžybose startavęs Joris Žygimantas Stankevičius.

JUNIOR kategorijoje irgi netrūko netikėtumų ir pirmąją vietą iškovojo Kajus Juodis už savęs palikęs įnirtingai iki paskutinių metrų kovojusį Gytį Bočkų bei pirmojo etapo nugalėtoją buvo Khalil Sodah.

SENIOR ir MASTER kategorijų pilotai ir vėl mėgavosi šlapios trasos galimybėmis ir iki pat finišo įrodinėjo savo pranašumą. SENIOR kategorijoje nepavejamas buvo senelio konsultuojamas Jokųbas Mitkus, įgūdžius atgaunantis komandos senbuvis Vaidas Mičiūda ir nuolatinis taurių laimėtojas ir Mindaugas Vaičiūnas. MASTER įskaita irgi atnešė netikėtumų. Meistriškumą ant šlapios dangos čia pademonstravo nugalėtojas Tomas Aliukevičius, Mantui Samulioniui teko tenkintis antrąja vieta, o paskutinįjį podiumo laiptelį užėmė Rokas Kvedaras.

Tuo tarpu Lietuvos kartingo federacijos taurėje startavo kaip niekada daug – net 9 komandoje augantys jaunieji Baby pilotai, kurių tarpe ir komandos trenerio, garsaus lenktynininko Roberto Kupčiko sūnus Lukas.

Kitas Baltic Karting Academy taurės etapas laukia Šiauliuose, DRMC autotromo trasoje jau birželio 25 dieną.