Balandžio 23 dieną Plytinės kartodrome startavo pirmasis Baltic Karting Academy taurės etapas, kuriame jėgas išbandė daugiau nei 20 kartingo pilotų. Permainingas oras lėmė, jog treniruočių režimą sausoje trasoje pakeitė nesiliaunantis lietus ir šlapia danga varžybų dieną.

Šis sezonas, jau 4-as akademijai, ir vėl nestokojo netikėtumų ir naujovių dalyviams. Pačių mažiausiųjų BRIGSS MINI kategorija startavo jungtiniuose važiavimuose su kitomis vaikų kategorijomis, tad vietoj įprasto dviejų lenktynių važiavimo, turėjo dvi pusfinalio kovas ir finalinį važiavimą. Čia pirmasis finišą kirto Gustas Radavičius, paskui jį – Vėjas Buchincevas, o trečioji vieta atiteko Margiriui Tautkui.

Vyresnieji šiemet išskirstyti net į tris kategorijas, tačiau varžosi visi kartu viename jungtiniame važiavime. Papildomą iššūkį suteikė ir šlapia danga, kuria šiemet teko važiuoti sausai dangai (slick) pritaikytomis padangomis. JUNIOR kategorijoje neaplenkiamas buvo Khalil Sodah, antrasis finišavo Gytis Bočkus, trečias liko Aironas Dapkevičius.

SENIOR ir MASTER kategorijų grandai susirėmė ne juokais, o papildomas jų turimas svoris lietaus sąlygomis tapo nemažu privalumu trasoje. Pirmajame sezono starte SENIOR kategorijoje nugalėjo Luka Dubianskij, o Aras Kvedaras ir Mindaugas Vaičiūnas liko atitinkamai už jo. MASTER kovose patirtis leido nugalėti Mantui Samulioniui, antrąjį podiumo laiptelį užėmė po poros sezonų pertraukos grįžęs Tomas Aliukevičius, o trečioji vieta atiteko sezono naujokui – Donatui Beliauskui.

Kitas Baltic Karting Academy taurės etapas laukia Šiauliuose, naujoje Bačiūnų trasoje jau gegužės 28 dieną.